Frivilliga Radioorganisationen

Radio, tele och data i samhällets tjänst

Ansökan: GU Sambandsledare 2027602 (2020-07-13 - 2020-07-26 )

GU Sambandsledare är en utbildning för dig som har fått förtroendet att leda en sambandsenhet. Kursen genomförs på uppdrag av MSB. Ersättning för resor, uppehälle och förlorad arbetsinkomst ingår.

Uppgifterna för olika sambandsenheter varierar och därför är den här utbildningen ganska bred. Ledarskap och gruppdynamik som ingår i utbildningen kommer att stärka dig som ledare. Du kommer att bli en problemlösare och du kommer också under den avslutande systemövningen få förmånen att ingå i ett glatt sammansvetsat gäng där du är sambandsledaren.

Sambandsledaren ska kunna ta fram förslag till sambandsplan, göra arbetsschema för sambandsenheten och genomföra enklare utbildning, till exempel hur Rakel fungerar. Du ska även kunna samverka med representanter från kommuner och länsstyrelser.

För att kunna tillgodogöra dig utbildningen måste du ha genomfört GU Sambandsoperatör eller ha motsvarande kunskaper. Du kan skriva, läsa och förstå svenska språket, du måste ha fysiska förutsättningar för att kunna gå upp och ner i tempo, arbeta relativt långa arbetspass samt verka i förhållandevis besvärliga/spartanska miljöer. Det är viktigt att du har god förmåga att samarbeta - även med personer du inte känner sedan tidigare - och att du tar hänsyn till andra i din omgivning. Vidare är du en lagspelare som inte sätter dig själv eller dina åsikter i främsta rummet, utan ser i första hand till uppgiften och sambandsenheten.

Som sambandsledare kommer du att skriva ett avtal med FRO för att säkerställa din tillgänglighet och du kan därför inte ha något annat avtal i totalförsvaret. För vissa uppdrag kan myndighet kräva att du säkerhetsprövas. Du kan komma att bli krigsplacerad i din befattning och då är svenskt medborgarskap ett krav.

Kursen genomförs på Falsterbo Kursgård med inryckning 13 juli och utryckning 26 juli.

Du ska självklart söka kursen om du känner att detta är något för dig!

Sista dag för ansökan: 26 april 2020

ANVÄNDARINFORMATION
Medlem i:
Uppdrag:
Förband eller Enhet:
1
SLnummer:
Personnummer:
Förnamn:
Efternamn:
Adress:
Postadress:
Postnummer:
E-post:
Confirm Email:
Telefonnummer:
Mobilnummer:
Övriga upplysningar:

Inloggning

Endast för medlemmar

    

Hitta FRO nära Dig

Sök